Agenda

Paleis Soestdijk

Cinema Soestdijk: Le fabuleux destin d`Amelie Poulain

Cinema Soestdijk: Le fabuleux destin d'Amelie Poulain - donderdag 23 augustus. (reserve datum zondag 26 augustus)

Cinema Soestdijk in première: geniet op 22, 23, 24 en 25 augustus van zomerse filmavonden in de paleistuin. Iedere avond een andere film, met donderdag 23 augustus de film Le fabuleux destin d'Amélie Poulain.

Le fabuleux destin d'Amélie Poulain: romantische schikgodin in sprookje zonder cynisme.

Amélie Poulain is een romantisch meisje. Ze geniet van kleine dingen: een taart bakken, met haar hand door een zak graan woelen, steentjes keilen over het water, of met de achterkant van een lepel het korstje van crème brûlée intikken.

Amélie woont in het centrum van Parijs en werkt als serveerster in een café. Haar leven is een beetje saai, want ze is veel alleen. Wanneer zij zich realiseert dat ze het leven van anderen aangenamer kan maken door ongemerkt hun wensen in vervulling te brengen, stort ze zich vol overgave op deze nieuwe bezigheid. Amélie krijgt uiteindelijk wat zij verdient: aandacht, liefde en een hele hoop kleine en grote pleziertjes.

De film werd een internationale kaskraker en werd internationaal bekroond met vier Césars (waaronder voor beste film en beste regisseur) en kreeg vijf Academy Award-nominaties. De muziek werd gecomponeerd door Yann Tiersen.

 

Le fabuleux destin d'Amélie Poulain

Cast: Audrey Tautou

Regisseur: Jean-Pierre Jeunet

Jaartal: 2001

Genre: romantische komediefilm

Land: Frankrijk

Gesproken taal: Frans

 

“Werkelijk overláden met prijzen en nominaties werd dit suikertaartje van een romantische komedie.”

Andere films tijdens Cinema Soestdijk:

Phantom Thread

Victoria & Abdul

La Grande Bellezza

 

Tickets en prijzen

€ 18,50 - Regulier filmticket (zonder zitplaats)                         

€ 19,50 - Filmticket met zitplaats op tribune of rotanstoel              

€ 49,50 - Cinema arrangement incl. biosmenu en zitplaats (VIP-arrangement)

 

-- Maak de avond compleet met een Cinema arrangement inclusief biosmenu en zitplaats -- Voorafgaand aan de film ontvangen wij u graag in Restaurant Oranjerie Soestdijk voor een plat du jour (daghap). Aan iedere bezoeker is gedacht en u kunt kiezen tussen vlees, vis of vegetarisch. Inhoud van het arrangement:

  • - Plat du jour
  • - Mandje brood en boter
  • - 1 drankje in Oranjerie Soestdijk
  • - 1 drankje en 1 snack op het VIP terras
  • - Gereserveerde zitplaats in een sectie vooraan

 

Heeft u een allergie? Graag ontvangen wij een email met de specificaties zodat wij voor u een passend plat du jour kunnen serveren. Oranjerie Soestdijk ontvangt u graag tussen 18.00 uur en 19.00 uur. Rond 20.30 uur sluit Oranjerie Soestdijk.

 

Praktische informatie

De tuin van Paleis Soestdijk is geopend vanaf 18.00 uur. De film start tussen 21.00 - 21.15 uur, tijdens de film is er een pauze van ca. 20 minuten. Einde van de voorstelling om ca. 23.30 uur.

Bij aankoop van een regulier ticket is geen zitplaats inbegrepen. U kunt uw eigen stoel of kleed meenemen. Uiteraard mag u zelf een picknickmand mee nemen. 

Vanaf 20.00 uur en in de pauze is koffie en thee verkrijgbaar bij de cinema. Het restaurant in de Oranjerie is geopend voor diner van 18.00 tot 20.30 uur. Kaarten voor het VIP arrangement inclusief diner zijn alleen vooraf online te reserveren. Van 20.00 tot 21.00 uur kunt u in de Oranjerie terecht voor verkoop van drankjes en snacks voor consumptie tijdens de film. Het paleis is gesloten in de avond.

Bij slecht weer wordt op de dag zelf (om 14.00 uur) het besluit gemaakt voor een eventuele afgelasting. Automatisch krijgt u met hetzelfde ticket toegang tot de reserverdatum. U krijgt geen geld retour bij afgelasting van Cinema Soestdijk. Via de email en via de Facebook pagina van Paleis Soestdijk houden wij u hiervan op de hoogte. Bij afgelasting van Cinema Soestdijk gaat het diner wat in het VIP arrangement inbegrepen zit wel door. Tot 48 uur voorafgaand aan uw reservering kunt u kosteloos annuleren. 

 

Parkeren

Op ons eigen parkeerterrein is betaald parkeren a € 5,- We raden u aan zo veel mogelijk op de fiets te komen. 

 

-

Cinema Soestdijk is onderdeel van het festival Cinema Buiten - IJzersterke films op historische locaties, een samenwerking van Filmtheater ’t Hoogt met provincie en gemeente Utrecht in het kader van 2018 Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Bekijk hier het overzicht van alle deelnemende locaties en films.

Deel deze pagina op:
 

Reageer

Informatie

Categorie: Cinema Soestdijk
Data: 23 aug 2018

De tuin van Paleis Soestdijk is geopend vanaf 18.00 uur. De film start tussen 21.00 - 21.15 uur, tijdens de film is er een pauze van ca. 20 minuten. Einde van de voorstelling om ca. 23.30 uur.

Bij aankoop van een regulier ticket is geen zitplaats inbegrepen. U kunt uw eigen stoel of kleed meenemen. Uiteraard mag u zelf een picknickmand mee nemen. 

Het Cinema arrangement is inclusief eten in de Oranjerie, zitplaats tijdens de film en in de pauze een drankje op het VIP terras. 

Bij slecht weer wordt op de dag zelf (om 14.00 uur) het besluit gemaakt voor een eventuele afgelasting. Automatisch krijgt u met hetzelfde ticket toegang tot de reserverdatum. U krijgt geen geld retour bij afgelasting van Cinema Soestdijk.Via de email en via de Facebook pagina van Paleis Soestdijk houden wij u hiervan op de hoogte. Bij afgelasting van Cinema Soestdijk gaat het diner wat in het Cinema arrangement inbegrepen zit wel door. Tot 48 uur voorafgaand aan uw reservering kunt u kosteloos annuleren.

Parkeren is mogelijk op het terrein van Cinema Soestdijk. Parkeerkaarten zijn niet vooraf te reserveren. Op het parkeerterrein is betaald parkeren a € 5,-. We raden u aan zo veel mogelijk op de fiets te komen. 

KOOP TICKETS