Agenda

Paleis Soestdijk

Bezichtiging jachtkamer Paleis Soestdijk

Wederom pakken wij iets uit en stellen wij een nieuwe ruimte in het paleis open voor tijdelijke bezichtiging. Van 28 april tot en met 13 mei* en tijdens het Pinksterweekend 2018 zijn de jachtkamer en het balkon boven het bordes tijdelijk toegankelijk voor publiek. 

Toen Willem II en Anna Paulowna Soestdijk betrokken, werden de rijke versieringen vervangen door inrichting naar de empirestijl. De meeste wand- en plafondschilderingen verdwenen. Slechts twee plafondschilderingen bleven gehandhaafd: de twee iconische plafondschilderijen van de jachtmeester met zijn honden van Theodoor van der Schuer die sinds1815 in de jachtkamer en de hal ervoor te vinden zijn. Prins Hendrik, de jongste zoon van Anna Paulowna, richtte de jachtkamer rond 1865 in de stijl van deze plafondschilderingen verder in. Sindsdien is de kamer grotendeels met rust gelaten. De jachtkamer ligt direct boven de vestibule en het bordes. 

Bij mooi weer worden de balkondeuren geopend en kunnen bezoekers de prachtige voortuin vanaf het balkon bewonderen.

*met uitzondering van maandag 1, maandag 7, dinsdag 8 en woensdag 9 mei 2018

Deel deze pagina op:
 

Reageer

Informatie

Categorie: Unieke openstelling
Data: 28 apr t/m 13 mei

Toegangsbewijzen kunnen vooraf online aangeschaft worden of op de dag zelf bij de kassa van het paleis. Aan het bezoek van de jachtkamer, het balkon, de gezinsrondleiding, de speurtocht en het knutselen zijn geen extra kosten verbonden. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis, zij dienen echter wel online aangemeld te worden. 

De jachtkamer en het balkon zijn alleen met een rondleiding te bezoeken. Reguliere rondleidingen vinden dagelijks plaats tussen 11.30 uur en 15.30 uur en starten ieder half uur. De reguliere rondleiding kan niet vooraf gereserveerd worden. Helaas zijn de jachtkamer en het balkon niet toegankelijk voor rolstoelen, rollators, kinderwagens en buggy’s.

KOOP TICKETS