VOORLOPERS – Hedendaagse kunst in Park van Paleis Soestdijk – 13 mei t/m 5 augustus 2022

Bezoek van 13 mei tot en met 5 augustus het park van Paleis Soestdijk met de tentoonstelling: VOORLOPERS. VOORLOPERS laat kunst van nu zien met veel recent en nieuw werk van kunstenaars die in Nederland wonen, werken of opgeleid zijn. Kunstenaars die vernieuwend en visionair zijn, het experiment niet schuwen en verrassen.

Ontdek VOORLOPERS en laat je verrassen!

VOORLOPERS neemt innovatie als startpunt. Kunstenaars van nu, gevestigd en nieuw talent verbeelden in de tentoonstelling actuele thema’s zoals biotechnologie & design, duurzaamheid & recycling, maar ook de veranderende betekenis van erfgoed. Veel werken zijn speciaal gemaakt of aangepast voor het park. Zo maakt aanstormend bio-design talent Bob Hendrikx een ‘Living Couch’, een doorzichtig sculptuur gevuld met groene en rode algen uit de parkvijver, Ingrid Mol een diorama in het prinsessenspeelhuisje en Zeger Reyers geeft nieuw leven aan een vergeten tennisbaan. 

Parktuin opengesteld

Het Park van Paleis Soestdijk is onderdeel van Paleis Soestdijk | Made by Holland, dat in de toekomst een podium zal zijn voor Nederlandse innovatie. Voordat de restauratie van het paleis in 2023 van start wordt het park speciaal opengesteld voor VOORLOPERS. De parktuin van Paleis Soestdijk – een 19e-eeuws ontwerp van Zocher met de vele doorkijkjes, 17e-eeuwse lanenstructuur en de vele monumenten op het landgoed – is geknipt voor deze niet-standaard tentoonstelling.

Deelnemende kunstenaars: Atelier Van Lieshout, David Bade, Cecilia Bengtsson, BuroLdR, Iliada Charalambous, Ivan Cremer, Bram Ellens, Groenewoud Buij, Bob Hendrikx, Marjan Laaper, Silvia Martes, Ingrid Mol, Zeger Reyers, Lennart Lahuis en Birgit Verwer. Verder lezen over VOORLOPERS en de deelnemende kunstenaars? Klik hier.

Boek je bezoek

Openingstijden en aanvullende informatie
13 mei t/m 5 augustus 2022
Dinsdag t/m vrijdag: 11.00 tot 17.00 uur
Zaterdag en zondag :12.00 tot 17.00 uur

Een regulier ticket kost €12,50. De toegang voor kinderen t/m 12 jaar is gratis. Voor jongeren en studenten is er een gereduceerd tarief. LET OP: tickets zijn geldig tot maximaal 45 minuten voor sluitingstijd.

Groepsbezoek op maat? Neem contact op met Joan Heidinga voor de verschillende mogelijkheden, j.heidinga@paleissoestdijk.nl

De Oranjerie is tijdens VOORLOPERS niet geopend. Voor koffie, thee en iets lekker kunnen bezoekers terecht bij de Watertoren. Neem ook een kijkje in onze winkel: hier worden leuke lokale en/of duurzame producten verkocht! 

Rondwandeling met Gids

Op 21, 22, 28 en 29 mei kunnen bezoekers terecht voor een rondwandeling met gids. Ontdek de kunstwerken, en de vele bijzondere plekken die het landgoed te bieden heeft. Deze rondwandeling duurt van 14.00 – 15.30, en is bij te wonen op vertoon van een aanvullend ticket. Tickets zijn €5,50. Er is plek voor 30 personen, vol= vol.

Tickets voor VOORLOPERS zijn online te bestellen. Wij verzoeken bezoekers aan Paleis Soestdijk om dit voorafgaand aan het bezoek te doen, om rijen bij de entree te voorkomen.

Scroll naar top